om mig

Välkommen till mig och min värld!

Jag är en lat människa som älskar att tillbringa mina lediga dagar och stunder i soffan med en bok, men som ständigt lyckas hitta undanflykter för att hålla mig ifrån den… dålig karaktär, antar jag. Mina två barn är inget större stöd i min soffambition heller.

Men efter att ha tränat i hela mitt liv så har jag nu antagit min största utmaning: att ägna mer tid i… ja, just det – soffan. Nu ska det läsas fler böcker, bakas fler surdegsbröd, målas fler akvareller och skrivas mer.

Det är slut på karaktärsdanande löprundor i nollgradigt hällregn och mountainbiketurer i 25 graders värme när alla andra ligger i soffan eller på stranden. Hädanefter är det jag som ligger på stranden – på en öde ö tillsammans med min kajak, en bra bok, lite gofika och min hund. Som sjukgymnast vet jag att motion är bra, att lagom motion är bättre och kul motion är bäst. Att cykla mountainbike till svårtillgängliga trakter, paddla till spännande öar, promenera vilse i otillgänglig terräng – gärna med fika i ryggsäcken – det är njutningsfull motion för mig.

När brödet jäser finns tid att måla akvarell, ett intresse som jag haft länge men ansett mig alltför talanglös för att få praktisera. Men till slut tog målarglädjen överhanden och nu målar jag det som är kul att måla. Om någon vill köpa så säljer jag gärna – för att kunna köpa mer material. Det finns nämligen få saker som slår lyckan av ett stort, vackert, omålat akvarellpapper och en följsam akvarellpensel. Mårdhårspensel står på önskelistan…

Mitt målarrum är litet och på önskelistan står även ett hus på landet med möjlighet till atelje, med ladugård med plats för getter och med maskinhall med plats för traktor och växelplog. Och nära en vacker sjö för mina kajakturer….

/Marie