Virus, spam och annan skit…

Min hemsida har varit lite infekterad av virus och rätt ordentligt spammad… och jag har förträngt det. Noll sjukdomsinsikt. Alla dessa uppdateringar liksom… man blir ju så trött på dem. De poppar upp precis när man inte har tid. Prokrastinerare… det är nog mitt förnamn. Eller efternamn. Förvirrad är nog mitt förnamn. En förvirrad prokrastinerare är nog ingen bra kombo. Man skjuter upp allt in i glömskans underbara värld. Egentligen en rätt fin tillvaro. Ett tag. Tills den dagen Arga snickaren eller Lyxfällan knackar på dörren…

I mitt fall knackade Uppretade sambon på min axel och ifrågasatte varför alla mina privata filer låg nästan helt öppna ute på nätet… ”Tja, för att min domänhanterare satte alla mina infekterade indexfiler i karantän för en månad sedan”, svarade jag lite skämmigt. Det lät lika bra som att ignorera ett läckande avloppsrör på ovanvåningen i Arga snickaren. Uppretade sambon tog tag i misären, rensade upp, avinstallerade, virusskyddade, ominstallerade och fixade. Jag fick göra avbön och lova att sköta uppdateringarna.

Och sen visade han mig alla upprensade databaser och mitt uppdaterade WordPress. Jag grät… eller nä, det gjorde jag faktiskt inte. Men jag har gjort min hemläxa – valt tema och lagt ny bild.

Hädanefter ska jag sköta mig – jag lovar. Jag ska sköta mina uppdateringar av hemsidan, för att skydda den mot attacker.

Har man dåligt minne kan man inte vara prokrastinerare… det måste jag komma ihåg att skriva upp någon gång.

Välkommen till min alldeles virusfria hemsida!