Du vet väl om att din kanin kommer att dö!

… utbrast den äldre veterinären allvarligt när han dök in med huvudet genom dörrhålet. En allvarlig rynka mellan ögonen och en lika allvarlig ögonkontakt visade att han menade allvar. Verkligen allvar.

– ”Va?! Av vaccinationen?”, svarade jag lite lätt chockad.

– ”Nej, men om din kanin redan är smittad av kaninpest så kommer den att dö”, säger han lika allvarligt igen. ”Då hjälper inte vaccination. Den kommer att dö.”

Om man inte har social kompetens kan man alltid bli veterinär, liksom, (eller kirurg).

Men kaninen blev vaccinerad och har fått utegångsförbud tills vaccinet har verkat. Nu håller vi tummarna för att hennes vildkaninpojkvän inte har smittat henne med kaninpest. Det finns numera bara två kaniner i området, vår och hennes vildkaninpojkvän. Resten är utraderade av pesten. Och hur vildkaninpojkvännen kommer att uppleva ensamheten när vår kanin har utegångsförbud vågade jag inte riktigt ta upp med dödsinformationsveterinären. Han skulle nog inte förstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.