Diarrévänner är guld värda

Som vanligt betade vi av några ämnen under jobbets fika- och lunch-diskussioner och en av diskussionerna berörde alla rosenskimrande lyckostatus på Facebook. Det har ju visat sig att det som skrivs på FB inte riktigt överensstämmer med verkligheten, livet görs lite mer rosa, lite ljusare, lite fräschare. Det fotograferas välkomstdrinkar och gitarrspelande gäster, spabadande väninnor och gulliga barn, livet är på topp och sambon är fantastisk på alla sätt, liksom den fotade buketten som han kom hem med till den fantastiska middagen (fotograferad). I min värld måste bjudningen vara tämligen trist för att man ska ta sig tid att öppna FB, fotografera välkomstdrinken och skriva en fyndig rad om partyt i realtid. Men det är i min värld… som mestadels utspelar sig utanför FB. Den världen som knappast existerar längre. Finns det inte dokumenterat på FB så har det inte hänt.

Men FB-världen är en hård värld. Det är lätt att bli vän med folk och lika lätt att avbryta prenumerationen på deras status. Ständigt rosenskimrande status är ointressanta i min FB-värld och därför prenumererar jag på få rosenskimrande personers status och jag kände inte riktigt igen mig i fikarumsdiskussionen. Jag gjorde det för ett tag sedan, men numera är jag fredad från ständigt lyckliga människor. En vild gissning är att flertalet ”vänner” å sin sida har fredat sig från mina fantastiskt intressanta status… men det är ju bara en gissning.

Sen finns det de där vännerna vars status ger vardagen en liten guldkant. De där vännerna som vidgar ens horisont och visar hur innehållsrikt livet kan vara. De vännerna som gör FB-livet värt att leva.
När jag kom hem efter jobbet möttes jag av följande status:
Börjar dagen med lite rännskita å illamående. Varför inte, på nåt sätt ska väl dagen börja… Hoppas på snar bättring innan jobbet. Å hoppas ingen satte frukosten i halsen nu, pga denna status.

Som sagt – min FB-värld är inte speciellt rosaskimrande. Lite diarré gör definitivt FB-världen till en bättre värld att leva i.

Tack C, för dina nedslag i vardagen. Hoppas du fick en fast och fin start på denna dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.