En lantis på resa

Så var det dags igen… att blotta hur världsovan man är.

Jag hobbykämpar för miljön, inte radikalt utan lite till husbehov. Därför väljer jag alltid tåget till Stockholm, trots att vi har ett förnämligt och tidsbesparande flyg i närheten. Och trots att vädret sällan tillåter tåget att hålla tidtabellen.

Men idag var det dags för flygpremiär på Stockholmslinjen. Tidspress uteslöt tåget, att riskera försening till min en-timmes-presentation var inte optimalt enligt uppdragsgivaren. Och att åka dagen innan skulle inte passa vardagslivet. Det blev flyg och dåligt samvete. Och ytterligare ett avsnitt i dokumentären ”En lantis på resa”.

Hittar inte på den pyttelilla terminalen och frågar i informationen vart jag ska. Protesterar när hon pekar mot incheckningen. Jag ska ju inte checka in mitt bagage. Men jag kunde nog hålla med henne om att jag behövde ett boardingpass… Går dit och får det, tar min väska och går till kontrollen. Står som ett ufo när de beskriver hur jag ska lägga mina prylar i backarna. Då börjar jag misstänka att jag glömt något hemma… typ hjärnan. Den låg kvar på köksbordet bredvid morgontidningen.

Och vätskor har jag ju inte heller, bara yttepyttelite schampo, det var liksom slut hemma. Förutom hårbalsam, hårspray och deo, förstås, påtalar spärrvakten med ett muntert leende, när hon fiskar upp det ur necessären. Jag väljer att checka in väskan, trots skammen att gå tillbaka och då passera hela kön som bildats. Inkl en i vänkretsen = ett vittne.

Checkar in och går tillbaka, lägger sakerna i korgarna och inser ögonblicket innan passagen av metalldetektorbågarna att jag valt fel skor. De med metall gömt i klacken. De som nästan hindrat mig från att få lämna Schweiz en gång, när en kvinnlig tulltjänsteman stack sig i sitt finger på min fotlänk under kroppsvisitationen. Just de skorna hade jag valt. Det tjöt naturligtvis.

Men jag slapp kroppsvisitationen. Och jag kom på flyget.

Och var nöjd med att det blir tåg hem…

2 Comments

  1. Peter

    förseningen som orsakades av den fibblande passageraren påverkar hela flygtrafiken i Sverige…

    • Marie

      Japp, och jag misstänker att Flysmaland gärna bjuder mig på förstaklass-biljett på tåget i fortsättningen för att slippa mig på sin terminaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.