Denna förbannade sommartid

Varje år samma elände, tvingas stiga upp en timme tidigare och försöka somna en timme tidigare. Till vilken nytta då ? För att kunna utnyttja kvällarna mer, för att kunna utnyttja ljuset till meningsfulla aktiviteter. Någon har inte förstått att vi numera har elektricitet, vi kan tända lamporna och fortsätta vara aktiva, dygnet runt, året runt. Vi slutade kura skymning för typ 100 år sedan. Och om vi nu ska utnyttja kvällsljuset, varför inte året om.

Det är jag och det är korna. Som har lite problem med omställningen, korna behöver en vecka på sig. Jag behöver mer än ett halvår. Jag är nöjd till hösten när det återigen blir vintertid. Men ge mig lite längre tid så fixar jag säkert det, ge mig några år.

Dessutom slipper jag gå ut oförberedd från baletten, beredd på kvällsmörker och därför osminkad men möts av fullt solsken. Oförberedd och osminkad. Att smyga hem i kvällsmörkret är kört. Allt blottas och belyses. Förbannade sommartid.

4 Comments

  1. Peter

    Det är för ljust…kan inte sova på morgnarna ju! Kollegorna undrar om något hänt då man plötsligt infinner sig i tid på jobbet.
    Ge mig vintermörkret tillbaka…tidstjuvar!

    • Marie

      Vintermörkret kommer tillbaka… alltför snabbt. Jag vill ha tillbaka min morgontimme – och kvällstimme. Två timmar, alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.