I morgon är det min födelsedag

Och det vet min omgivning – eller borde veta.

På sin födelsedag får man göra vad man vill. Om man är vuxen alltså. Hemmet städades igår. Tvätthögen får vila tills fredag. Morgondagens disk kanske någon annan fixar. Jag har tagit ledigt. Både från jobb och hushåll. Jag ska ut och paddla. Med ovillig hund och packad fikakorg. Med bra bok och hängmatta. Och vädret är bokat – sol, stiltje och 23 grader. Det blir finfint.

På sin födelsedag får man välja mat. Det blir lasagne. Det blir alltid lasagne när katten själv får välja. En krämig lasagne som sambon lagat idag. För lasagne blir bäst dagen efter. Helst när man tjuväter den kall. Och kall tjuväten lasagne gifter sig med tjuväten princesstårta. Men i morgon blir det ingen tjuvätning, jag får nog nöja mig med varm lasagne och kall princesstårta tillsammans med familjen. Och det är inte det sämsta. Tjuväter gör man på resterna natten efter sin födelsedag. Och det kommer att bli mycket rester.

På sin födelsedag får man presenter. Min önskelista – eller rättare sagt mina önskelistor eftersom det skrivs en till barnen, en till sambon, en till svärföräldrarna och en till pappa – är långa. Och dyra. Jag slår barnen i att skriva önskelista. Annars har vi nog liknande saker på våra önskelistor, jag har lite mindre datorspel och Justin Bieber-planscher på mina listor bara…

Kvällen innan sin födelsedag somnar man i manglade lakan och vaknar på födelsedagen till nyanserad sång av familjen. Det förstnämnda är redan ordnat och det sistnämnda är ju bara en önskan. Man vet ju aldrig om det sistnämnda slår in eftersom det finns några osäkra faktorer inblandade. Typ familjen. Men fyndet av några gömda frukostfrallor längst in i skafferiet ger gott hopp om dagens start. Min dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.