Den årliga kubben avklarad!

Så kom midsommarafton med alla traditioner…  Sen några år tillbaka har jag nästlat mej in i mina gamla vänners midsommarfirande i Skåne. Tog ett par år men nu skickar de faktiskt även inbjudan till mej… De har väl insett att de inte slipper mitt sällskap ändå. Och jag är otroligt tacksam över att de tog emot mej när den tidigare midsommartraditionen rasade i samband med separationen från barnens pappa. Fast då var jag lyckligt ovetandes om kubbspelets intåg i mitt midsommarfirande… 

Jag är en jäkligt dålig förlorare – men i jämförelse med hur jag är som vinnare är det ett rätt behagligt tillstånd för omgivningen. Som vinnare är jag helt odräglig. Och ändå envisas folk med att ha mej med i diverse spel och lekar, antar att alkoholen gör dem omdömeslösa.

För att rädda stämningen tog jag mitt ansvar som god festdeltagare (vill ju gärna fortsätta vara välkommen) och erbjöd mej att avstå kubbspelet till förmån för jordgubbsrensning. Nu är det ju så att ingen ska undkomma årets kubb – så icke jag. Och visst är det rätt kul… det mest spännande är att se vilka årets regler är och vilka som tillkommer under spelets gång, tala om att spela Kalle-boll (för exakt beskrivning av Kalle-boll hänvisas till serien ”Kalle och Hobbe”). Årets match var extra kryddad med att parrelationer splittrades i lagen… en intressant studie är även hur lagberoende (de annars starka) banden mellan barn och föräldrar är.

Hur det gick? Jag knockade kungen, vi vann och frågan är om jag blir medbjuden även nästa år… eller om det återgår till tidigare tradition att jag får bjuda in mej själv.

  1. Peter Häggstrand

    Ja, jisses…dessa traditioner. Att sedan artikelförfattaren är av synnerligen elakt snitt när det kommer till just spel, där måste nog vi som känner henne hålla med, gör ju inte det hela bättre. Själv lyckades jag med konststycket att mycket dåligt hålla tillbaka ett brett leende efter att ha besegrat halva europa på Boule! Är nog lite samma skrot och korn där. Kalleboll är underskattat, liksom kvinnan Marie… reta henne inte under pågående match *L* Kramisar i gigantiska mängder

  2. Marie

    Jag försökte införa poängregler i årets upplaga – 2 poäng för träff på motståndare, 3 poäng för knäckt näsa, 4 poäng för barn, 5 poäng för kombinationen barn med tillhörande förälder i samma kast. Fanns några lagmedlemmar till som var med på poängförslaget…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *