22-milahamstern är i hamsterhimlen

Ja, eller nergrävd i trädgården… men jag antar att det är lättare att få hamstrar till hamsterhimlen än ner i jorden. Åtminstone om ägarinnan är en sorgfylld och viljestark 8-åring. Mina barn har aldrig fått några omskrivningar vad gäller döden, de vet att man dör och grävs ner, sen finns man inte mer. Detta lärde de sig rätt fort när vi bodde på landet där tuppar, hundar, hönor och getter trillar av pinn… ja, det uttrycket gäller kanske bara fjäderfän… Barnen kopplade rätt fort att även mormor gått samma öde till mötes och visste även vad som hände med gammelmormor den dagen kom. Visserligen kan man ju inte jämföra mormor (som de faktiskt aldrig hann träffa) eller gammelmormor med en hamster – för dottern så är en hamsterdöd ojämförligt mer sorgligt… 

Förhandlingarna påbörjades – att gräva ner i vår eller deras pappas trädgård var inte aktuellt, tänk om vi flyttade. Nä, dottern skulle ha sin döda hamster med sig – för all evinnerlig evighet. Men hon fick viss insikt i hur lukten skulle utveckla sig när hamstern legat till sig lite i sin bur några timmar… och då skulle hamstern stoppas upp istället. Över min döda kropp, tänkte jag säga men höll klarsynt nog tyst… värdet på mitt liv låg långt under värdet på hamsterns döda kropp.

Slutligen blev förhandlingarna klara och det beslutades att hamstern skulle grävas ner vid en ca 200 kg tung sten i trädgården – och hennes namn ska skrivas på den. Fick även dottern att godkänna att detta ställe blir gemensam begravningsplats för alla framtida insomnade djur i familjen. En ros inköptes – naturligtvis enligt en diger kravspecifikation från dottern.

Om mina barn lägger ner hälften så stort engagemang vid min död så har jag en fantastisk begravning att se fram emot. Såvida jag inte hamnar i min läsfåtölj för all evinnerlig evighet – uppstoppad…

4 Comments

  1. Marie

    Har du helt rätt i – dottern skänkte ju hamstern generöst till dej när den låg för döden. Men ångrade sig efter dödens inträde, då hon och hamstern skulle vara oskiljaktiga i all evinnerlig evighet. Så tyvärr fick du ingen döende hamster, hemskt lessen men du får köpa en själv.

  2. Marie

    De tenderar ju att göra det… dö alltså. De blir ju inte så gamla, tyvärr. Och vad gäller hamstrars sjukdomar så är jag inte speciellt kunnig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *