Fredagsmiddag? Duger gröt…?

Så har hela veckans bedrifter klarats av… och helgen hägrar. Helg = avkoppling! Men vad förväntas en fredagkväll? Jo, då ska helgen firas med en fantastisk trerättersmeny och nåt glas rött.

Vilket kräver att man förutom judoträningar och matteförhör under veckan även ska hinna leta kulinariska recept, utöka den 3-sidiga inköpslistan med diverse svårhittade ingredienser för att ställa sig vid spisen med full matlagningslust och kreativitet… kombinerat med 2 dödströtta barn som allra helst vill ha pannkakor eller havregrynsgröt (jo, de gillar gröt!). Fredagsmiddag – in your dreams… Och att äta pannkakor eller mackor på fredagskvällen är inget uppseendeväckande – inte för en utarbetad heltidsmorsa, men för en utomstående (tex en pojkvän…) är det ingen angenäm insikt… Dessutom går det raskt upp för honom att gröt är synnerligen svårkombinerat med en flaska rött. Konstigt att man är själv…? Å andra sidan upplåter jag gärna mitt kök till någon matlagningsglad man medan jag degar i soffan… och jag kommer inte att tacka nej till ett glas rödvin heller, lovar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *