22 mil för en fräsande hamsterfan!

Ett typiskt Marie-drag… Dottern ville ha en hamster – eller rättare sagt, mamma ville ha en hamster och lockar det oskyldiga barnet till att önska sig en hamster.

Det är ju därför man skaffar barn – för att ha någon att skylla vansinniga hamsterinköp på (och andra intelligensbefriade handlingar). Nåja, sagt och gjort – dottern hade efter mycket tjat börjat vilja ha en hamster och lovades då en tam hamster. Här dög ingen ohanterad djuraffärshamster, nädå… Istället kördes 11 mil enkel resa för inköp av en styck hanterad hamsterunge. Och visst var den hanterad – jäklar vad hanterad den var! Van vid barn var den oxå. Och inte var den tappad bakom en vagn heller – nä, den var tappad i bilen och hanterad (jagad) av 2 barn som troligtvis kryllade av bokstavsdiagnoser och röstdecibel.

Dottern vägrade övertygas om att denna hamster kanske inte var den mest lämpliga i kullen och att en av de som satt tryggt otappad i buren eventuellt möjligtvis måhända var något mer lämpad. Å andra sidan var nog troligtvis samtliga hamstrar lika mycket hanterade av dessa barn… och samtliga medlemmar i den hamsterpopulationen likställde troligtvis alla barn med döden.

Resultatet blev sålunda att vi numera har en fräsande hamster som faktiskt lockat fram en obändig optimism, envishet, mjukhet och lyhördhet hos dottern. Inte så dumt ändå… dessutom ligger hamsterresan i tryggt lä för grisresan.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *