Konditionsträning hjälper mot depression

… och varför är inte svårt att lista ut. Efter lång och trogen sommarträda har löpträningen återupptagits och konditionen ska skrämmas igång, så nu har jag insikt i hur det fungerar.

Varje träningspass innebär 60 minuters nära-döden-upplevelse, varje vecka innehåller 4 träningspass och det tar ca 10-12 veckor innan konditionen börjar hämta sig… detta innebär att man under 40-50 timmar tangerar döden – inte konstigt att man med tiden börjar uppskatta livet. Det förklarar säkert också varför jag var olidligt (för omgivningen) euforisk under 2 veckor efter mitt första marathon… och därför upprepar galenskapen – vissa saker ger beroende redan vid första gången. Inbjudan till marathon borde förses med varningstext!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.